Verslag Stolwijkse rit 24 juli 2016

een mooie rit met veel deelnemers en goed weer

Hierbij een verlaat verslag van onze Stolwijkse Vespa rit op 24 juli 2016.

Via de mail kregen wij al een flink aantal inschrijvingen binnen en het weerbericht was ons gunstig gezind dus het beloofde een mooie dag te worden.

Bij Restaurant De Loet aan de N210 waar wij het vertrek en aankomst geregeld hadden met de eigenaren Willem en Gaby Borst , dronken wij een heerlijk kopje koffie en voor de liefhebber een appelpunt met slagroom.

Ondertussen stroomde de Vespisti van onze eigen club binnen,  Rob,Sabine en Roelien van de Vespa Club Noord-Holland waren helemaal uit Noord-Holland  gekomen om deel te nemen aan onze de rit. De opkomst was behoorlijk hoog, ik geloof een 25 scooters met diverse duo passagiers.

Rond 11.00 werd door mij het vertrek signaal gegeven door te roepen "wij gaan vertrekken" en met André afgesproken dat hij achteraan zou blijven rijden ,André heeft nog even een geel vestje geleend van iemand zodat ik hem goed in de gaten kon houden.

De rit begon  eerst een stukje door de Krimpenerwaard en toen langs de IJssel ,wat altijd mooi is, richting Gouda en langs de Gouwe naar Waddinxveen ,na 20 km bij het tankstation diverse vespa's volgetankt en Goletta heeft gelijk gebruikt gemaakt om de meegebrachte snoepjes rond te delen en daarna  via de oude hefbrug over de Gouwe  en  daarna door de polder met zijn planten en boomkwekerijen de rit te vervolgen.

Slingerend door de polder en langs kleine plaatsjes met vreemde namen zoals de "Tempel" op naar Bodegraven, vanuit daar langs de Oude Rijn  door Zwammerdam naar de Nieuwkoopse plassen voor de lunch .

De lunch hebben we genoten bij "LKKR eten en drinken" in Nieuwkoop,een mooie plek aan het water met een prachtig uitzicht op een klein haventje. Na de lunch weer iedereen klaar voor vertrek behalve Cor want die zijn koppelingskabel brak en zei: gaan jullie maar ik kom wel thuis, maar dat ging dus niet door en er werd een koppelingskabel door Theo gedoneerd en met behulp van Rob en Theo konden we 10 minuten later weer op pad.

Om de Nieuwkoopse plas reden we achtereen volgens door de Woerdense Verlaat,Achtienhoven en Zegveld naar Woerden,vandaar Nieuwerbrug,Waarder,Diebruggen,Hogebrug en Hekendorp met zijn leuke  U-bocht om op de dijk te komen langs de Kromme IJssel naar Haastrecht.

Vanuit Haastrecht weer een paar leuke weggetjes via Stolwijk naar het eindpunt Restaurant De Loet. Hier hebben wij nog even nagenoten van de geslaagde dag  onder het genot van een drankje en een gezellig praatje.

Hierbij iedereen bedankt voor deze leuke dag.

Hans en Goletta

janwillem | Zondag 20 November 2016 - 21:22 pm