Seizoen 2012 VC Zuid-Holland met Bollenrit van start!

Verslag van een prachtige Bollenrit op 15 april 2012

Op zondag 15 apiril werd het rittenseizoen 2012 van Vespa Club Zuid-Holland gestart met een rit van 75 km met 12 klassieke en nieuwe Vespa's door het prachtige Bollenlandschap!

Voor deze rit werd om 10 uur verzameld bij paviljoen De Klip in Wassenaar bij de weg naar de Wassenaarseslag. Rond 11 uur vertrokken we voor de Bollenrit die voor de tweede keer werd verreden.

Bekijk de foto's!

Het weer was droog met zon en wolken maar er stond een koude wind. Er deden 12 Vespa scooters mee, zowel oude als nieuwe. Tijdens deze rit werd voor het eerst gereden met de nieuwe banner van Vespa Club  Zuid-Holland! Er waren twee deelneemsters op GT200 van VC Noord-Holland en de groep uit Barendrecht had bij de start al een aardige rit achter de rug... Na koffie en inschrijving volgde een korte briefing en werd vanwege de groepsgrootte besloten niet volgens het follow up systeem te rijden maar gewoon achter elkaar met Taco als voorrijder en Jan Willem als achterrijder. Echter na 500 meter brak een stuk van de koppelingshandel van een 1965 Sprint af en moest er gesleuteld worden. Binnen een kwartier werd de remhandel overgezet naar de linker stuurhelft en konden we weer verder.....  Een prachtige rit volgde langs Katwijk en Noordwijk boulevard en langs kleurrrijke en geurende bollenvelden. Er was een fotostop nabij de Zilk voor scooters en bollenvelden. De lunch werd genoten bij het den Hartogh Ford Museum in Hillegom. We reden voorbij de Keukenhof in Lisse waar het aardig druk was! Vervolgens werd via Sassenheim en langs de Leidsevaart naar Warmond en Oegstgeest terug naar Wassenaar gereden voor de afsluiting van een geslaagde Bollenrit 2012.

Met dank aan Taco Oosterbaan voor het uitzetten van deze mooie rit!

Jan Willem | Maandag 16 April 2012 - 23:03 pm