Verslag Vespa World Days 2012 London

Vespa Club Zuid-Holland nam deel aan Internationaal Vespa treffen!

Van 14 t/m 17 juni nam Vespa Club Zuid-Holland deel aan de Vespa World Days 2012 in London! Lees het verslag en bekijk de foto's!

Op 13 juni was het eindelijk zover: met een groep van 11 Vesparijders van VC Zuid-Holland vertrokken we met de nachtboot van Hoek van Holland naar London voor de VWD 2012. Na een prima overtocht (jammer van Nederland-Duitsland) in luxe hutten en een goed ontbijt reden we met GLB, Sprints, Rally's, PX-en en GTS-en via niet autosnelwegen naar hartje London. De accommodatie op Queen Mary University was sober maar voldeed. De VWD activiteiten waren ongeveer 7 mijl verderop in een aantal tenten (helaas) naast de futuristiche O2 dome.

Er was een Vespa museum en een aantal stands met Vespa spullen. Erg leuk om al die verschillende rijders van Portugal tot Rusland te zien met hun persoonlijk gemaakte Vespa's met vlaggen, banners en andere attributen. En er waren er veel: de schatting was rond 1800! Leuk was dat Rik en Anne van SC Brabant zich nog bij ons voegde. Onze VCZH banners stonden fraai bij elkaar, we waren daardoor goed herkenbaar als club. Op vrijdag maakte we een spontane toer met ongeveer 200 Vespa's (schatting) door het centrum van London met als voorrijder een lid van de Vespa Club Britain. We kwamen langs de Big Ben, Houses of Parliament, Travalgar Square en maakten een stop bij Covent Garden. Daarna langs de Tower en Towerbridge weer terug. We hadden veel bekijks en er werd veel gefilmd met iphones en gejuicht!

De volgende dag was er een ride out van de organisatie die van de stad afging via M11 (!) en over boswegen die zoveel scooters niet konden verwerken.... We waren blij dat we de vorige dag zelf de rit door London hadden gemaakt! Het galadiner werd druk bezocht, het eten was goed, jammer was het ontbreken van live muziek (en bier).

De scooters hebben het goed gedaan al moest er zo nu en dan wel wat gesleuteld worden: lekke carburateur, draadbreuk in ontsteking, loszittende tapeinden van de cilinder en een voorwiel met speling, maar we hebben alles zelf kunnen repareren. We hebben lekker gereden, veel gepraat en gelachen en ook weer nieuwe  contacten opgedaan met clubs uit Italië en zelfs Rusland (st. Petersburg). En de weergoden waren ons gelukkig goed gezind. Volgend jaar naar Hasselt en in 2014 naar Noord-Italië!

Jan Willem | Zondag 24 Juni 2012 - 21:58 pm