Vespa World Days 2013 in Hasselt groot succes!

VC Zuid-Holland bezocht met 24 deelnemers de VWD 2013 in Belgiƫ

Van 20 t/m 23 juni 2013 werden in Hasselt (België) de Vespa World Days 2013 gehouden. Bijgaand een foto impressie van dit zeer geslaagde en goed georganiseerde evenement door Vespa Club België, VC Antwerpen en VC Hasselt.

Op woensdag 19 juni vertrok een eerste groep VCZH rijders naar Hasselt België. Het totaal aantal VCZH deelnemers was maar liefst 24! Sommigen zaten op de camping, anderen in hotel of B&B. In de gezellige stad werd 's avonds gedineerd nabij het Vespa Village wat ruim en goed was opgezet. De inschrijving verliep soepel en er waren diverse interessante excursies mogeljk. Er waren ongeveer 2500 Vespa's afkomstig uit 21 landen waaronder Rusland en de VS! Er was een uitgebreide onderdelenmarkt, 's avonds live muziek en op zondag zelfs een gymkhana (behendigheidscompetitie) voor de liefhebbers.

Het concours d'elegance liet veel bijzondere exemplaren zien. Het Vespa Museum was buitengewoon mooi en goed opgezet met als oudste model een Vespa 98cc uit het eerste produktiejaar 1946! Het bekende stuntteam uit München liet op het grote plein naast de ingang haar capriolen zien op oude Vespa's. De  gezamenlijke ritten (onder politiebegeleiding!) en ook de vier excursieritten werden uitstekend begeleid: de lokale Vespaclubs zorgden dat de wegen werden afgezet zodat we overal soepel konden doorrijden. Erg imposant en een bijzonder gevoel om met zoveel Vespa samen te rijden!! Leuk was ook het rondje dat we op het voormalige formule 1 circuit van Zolder mochten rijden... Op zaterdagavond was er in een grote evenementenhal het traditionele galadiner waar ongeveer 2000 deelnemers tegelijkertijd aan tafel zaten en met een bijna militaire precisie een prima driegangen maaltijd kregen voorgeschoteld! Hulde voor de Belgische collega's die met een uitstekende organisatie de VWD2013 tot een zeer geslaagd evenement hebben gemaakt!

janwillem | Vrijdag 28 Juni 2013 - 22:37 pm