vespa club midden nederland / zuid holland
-

Grote Vinkeveenrit groot succes!

Een rit van 165 km voor geoefende Vesparijders.....

Op 2 juni 2013 werd door Eric Paans De Grote Vinkeveenrit georganiseerd. Niet zomaar een rit maar een "langeduurtest" van maar liefst 165 kilometers !

Met 26 deelnemende scooters (VCZH,VCNH,VCGE) was het een goed begin van de grote Vinkeveenrit incl. fraai zomerweer. Eindelijk eens een forse rit voor de echte liefhebber. Het "follow-up" systeem thuisgelaten en iedereen de "spelregels" goed ingeprent.

De start was zoals gebruikelijk bij café de Schans in alle vroegte om 09.30 uur. De route liep via Baambrugge naar Abcoude. Daarna via het Gein naar Driemond en Weesp. Hier een kleine hapering want een gedeelte van de groep was plotseling verdwenen. Na een kwartier was alles opgelost en verder naar Nederhorst den Berg en langs de Vecht naar Vreeland. Hier een kleine stop om even op adem te komen en te tanken. Verder via Loenen aan de Vecht en Breukelen richting Hilversum. Lunch in de Lage Vuursche bij restaurant  het Vuursche Bos, waar de binnenplaats was gereserveerd voor onze groep.

Om 13.00 uur weer op pad via Maartensdijk, Maarssen en Haarzuilens naar Woerden voor een korte rust/tankstop. Verder via de Oude Rijn naar Bodegraven. Daarna langs de fraaie Meije, met halverwege een rust in eetcafé de Halve Maan. Omdat we de afspraak gemaakt hadden om 17.00 uur terug te zijn bij de start, vanuit de Meije de route iets ingekort zodat we op tijd terug konden zijn.

Vooraf was afgesproken dat deelnemers altijd onderweg de groep konden verlaten om huiswaarts te keren. Hier is gebruik van gemaakt. We kwamen met 15 scooters weer terug in Vinkeveen. Al met al was de lange rit een geslaagd probeersel, wat in de toekomst  herhaling verdient.

janwillem | Dinsdag 02 Juli 2013 - 22:26 pm

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Website: GraphicMix - CMS: Pivotx