Verslag Kustrit 24 november 2013

Twee excursies tijdens deze laatste VCZH rit van dit seizoen!

Op de laatste (uitgestelde) Kustrit van VCZH werd met 8 Vespa's gereden. Een mooie afsluiting van het rittenseizoen 2013. Bijgaand een foto impressie!

Op zondag 24 november jl. was het weer minder goed dan voorspeld maar niettemin hadden we een opkomst van 8 Vespa’s op deze uitgestelde Kustrit. Na koffie en gebak bij Paviljoen De Klip in Wassenaar vertrokken wij via een mooie binnendoor route naar Den Haag richting Kijkduin en Hoek van Holland. Daar aangekomen was het even zoeken want we gingen niet naar de Vesting Hoek van Holland maar naar het AtlantikWall museum. Een aantal van ons kreeg een uitstekende rondleiding in deze voormalige Duitse bunker  aan de Nieuwe Waterweg waar nog een Duits kanon is te zien. De AtlantikWall bestaat uit honderden bunkers, tunnels en gebouwen die door de Duitsers gebouwd zijn voor WOII en deze loopt van noord Noorwegen naar Zuid Frankrijk! Een paar leden wilde graag de "car boot sale" die verderop was bekijken maar een gebroken koppelingskabel van de Sprint van Marco en Petra hield hen tijdelijk op. Hans Spies voegde zich bij ons en restaurant De Jutter bleek een prima keuze voor een heerlijke lunch met erwtensoep en uitsmijter. Na de lunch reed Hans ons voor naar Naaldwijk waar wij in een grote schuur werden verrast door een heus Italiaans dorp met alles er op en er aan! Er waren typische gebouwtjes in Italian style met uithangende was, een werkplaats, krantenkiosk en sfeervolle bar. Op het binnenplein stonden diverse fraaie motoren,  bromfietsen en Italiaanse auto’s (Fiat, Ferrari). Hans had nog een tegoedbon van een professionele fotograaf (Rolf van Koppen) die werd verzilverd! Alle Vespa’s werden op de binnenplaats gezet en er werden prachtige groepsfoto’s gemaakt. Ook kon iedereen naar zijn of haar wens op de foto op een bijzondere plek in het dorp. Onze Richard heeft in een passend gewaad nog de klok geluid en er werd door de dames geposeerd in amazone zit met man op de Vespa….
Hans en Marianne: hartelijk dank voor de uitnodiging voor deze bijzondere plaats en ook voor jullie traktatie op drank en heerlijke hapjes!

Bestuur VCZH

janwillem | Donderdag 05 December 2013 - 20:01 pm