Oranjerit 2010

Het seizoen begon zo mooi met de Groene Hartrit onder een stralende zon. Bij de Oranjerit had diezelfde zon zich verstopt achter grauwe wolken en (soms) bakken met regen. Desondanks stonden zaterdagochtend 1 mei 2010 alle leden die zich hadden aangemeld bij De Biltsche Hoek in De Bilt in afwachting van de beloofde koffie met gebak en daarna de rit. Tijdens de bakken koffie kwam helaas ook de regen met bakken naar beneden. Zoals in een democratie past werd er gestemd over rijden of naar huis gaan. Daarbij bleken de leden van Midden Nederland echte bikkels te zijn. Er moest gereden worden!

De rit was door Jeanette van Rossum uitgezet, waarbij het oranje karakter dit jaar niet werd bepaald door de datum, maar doordat de rit voerde langs onder meer kasteel Drakensteyn en paleis Soestdijk. Bovendien werden in de omliggende plaatsen wijken doorkruist met namen als Wilhelminalaan en Julianastraat. Het is duidelijk dat de rit terecht de naam Oranjerit droeg.
Gelukkig beperkte de regen zich tijdens de rit voornamelijk tot licht gepiezel. Er kon dus genoeg van de mooie omgeving worden genoten en van de specifieke geur van nat bos vermengd met verbrande olie en benzine.
Het tweede deel van de rit voerde ons via Amersfoort en landgoed De Treek naar Woudenberg, Maarn en via Zeist weer terug naar De Biltsche Hoek.
Tijdens de rit was het weer gelukkig flink opgeklaard. Een uitzondering vormde onze lunchpauze die wij doorbrachten in pannenkoekenhuis De Kabouterhut in Amersfoort. Het tijdstip van de lunch was perfect gekozen, want net op dat moment werden de sluizen van de hemel vol opengedraaid. Een echte Nederlandse moesson.
Alles bij elkaar kunnen we terugzien op een mooie rit waarbij het weer minder spelbreker was dan werd gevreesd. Jeanette, bedankt voor het uitzetten en de deelnemers voor hun doorzettingsvermogen.

Johan

johan | Vrijdag 21 Mei 2010 - 10:01 am