vespa club midden nederland / zuid holland
-

Verslag Vespa World Days 2014 Mantova Italië

Op 11 juni vertrokken 11 VCZH-ers naar de Vespa World Days 2014 in Mantova Italië. Een aantal leden was al eerder afgereisd naar de Vespa Alp Days (Zell am See, Oostenrijk) om daarna door te rijden. Aangekomen in ons hotel in Nogarole Rocca (17 km van Mantova) was het zeer warm (ongeveer 32 graden) en werden de scooters van de trailers gehaald of uit de bestelbus gehaald. In de avond werd gezamenlijk een welkomstpizza gegeten en plannen voor de eerste VWD dag gemaakt. Van het bericht van de valpartij van Peter tijdens de Vespa Alp Days zijn we allemaal geschrokken. Gelukkig gaat het inmiddels weer de goede kant op met Peter.    
Donderdagochtend zijn we naar de fraai gelegen vestingstad Mantova gereden waar het aantal Vespa’s nog wat tegenviel en we een parkeerplaats zochten. Met hulp van een behulpzame Italiaanse rijder van VC Mantova kwamen we bij het Vespa Village en werd het ook steeds drukker. De inschrijving startte pas om 14 uur (tegelijk met de officiële opening!) dus hebben we een terrasje gepakt en uitgebreid koffie gedronken. Na een vrij lange wachttijd in de zon om de zogenaamde goody bag te bemachtigen waren we dan officieel geregistreerd en hebben we het Vespa dorp verkend. Goed georganiseerd en mooie stands van bedrijven in Vespa artikelen, opvoerspullen en diverse etenswaren. De Vespa Store bood mooie maar dure artikelen. In een aantal tenten werd onder deskundige leiding aan diverse Vespa’s gesleuteld. Het werd steeds drukker, uit alle straatjes kwamen Vespa rijders, meestal in clubverband. Erg leuk om al die Vespa’s en hun kleurrijke berijders te zien! In de middag zijn we naar de oude stad Verona gereden, hebben daar nog het balkon van Romeo en Julia bezocht (Richard heeft ons op de muur gezet) en zijn lekker gaan eten met uitzicht op de prachtige romeinse arena. De terugweg naar het hotel over kleine kronkelige wegen terug in de latere avond versterkte ons vakantiegevoel in dit prachtige land…

Op vrijdag zijn we naar het Gardameer gereden om verkoeling te zoeken. Op een parkeerplaats onderweg werd door Anne nog even de amazonezit uitgeprobeerd op de VNA… De bedoeling was het Gardameer aan de oostelijke kant omhoog te rijden, over te varen en dan langs de westkant terug. Maar we bleven hangen na een heerlijke lunch in het idyllische Lasize met uitzicht op het meer. Een aantal van ons hebben zelfs nog lekker in het Gardameer gezwommen! Met een mooie route terug over slingerende plattelandswegen sloten we een geweldige en relaxte dag af. En de overwinning van Nederland op Spanje maakt onze dag natuurlijk helemaal goed! 

Op de laatste dag van ons bezoek (zaterdag) zijn we om 10 uur naar het startpunt gereden om daar met ongeveer 3000 (!) andere Vesparijder de Citytoer (Parade) te rijden. Het was weer een gezellige en rokerige chaos maar uiteindelijk reden we Mantova in grote getale uit over wegen waar vele Italianen ons uitbundig begroetten. In een plaatsje 30 km verderop kregen we allemaal een lunchpakket. Wij hebben daarna zelf een route teruggereden want we wilden het Vespa museum die middag nog bekijken. Dit was in een mooi oud palazzo-achtig gebouw en had als thema de smallframe scooters. Veel fraai gerestaureerde Vespa’s waren on display te zien en leuk was een origineel filmpje waarop te zien was hoe een Vespa eind jaren vijftig in elkaar werd gezet. In Mantova hebben we afgesloten met weer een lekkere pizza (of iets anders) op terras en Italiaans ijs toe. In het hotel nog een biertje gedronken en vroeg opgestaan voor de terugreis op zondag (1300 km). Alle scooters hebben het uitstekend gedaan, we hebben geen pech gehad. Het was een gezellig en zeer geslaagd evenement! Bijgaand een foto impresssie.  

Jan Willem van Borselen

janwillem | Woensdag 18 Juni 2014 - 22:27 pm

Eén reactie

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Website: GraphicMix - CMS: Pivotx