vespa club midden nederland / zuid holland
-

Verslag Rotterdamrit 27 augustus 2014

Een sfeervolle avondrit door Rotterdam!


Wat was het een bijzonder gave rit, de VCZH Rotterdamrit op woensdagavond 27 augustus! Verzamelen op het plein voor Café Pol (Meent) was op zich zelf al een belevenis omdat de Wednesday Night Skate daar ook vertrok: duizenden skeelers jong en oud maakten zich op voor een rit door de stad met muzikale begeleiding…. Wij konden met onze 17 Vespa’s (mooie opkomst!) eigenlijk pas vertrekken toen zij weg waren…. Theo had het initiatief genomen voor deze spontane zomeravondrit en het weer werkte gelukkig erg mee en dat na al die regendagen! Een stadsrit in de avond heeft een aparte sfeer, je hebt veel bekijks en er is enthousiasme en de kunst van het bij elkaar blijven in een drukke stad vraagt wat extra aandacht en oplettendheid. Theo reed koersvast voorop en het was goed te zien dat er ook veel oude scooters bij waren. Mooi ook dat Peter van Neutighem voor het eerst weer met ons mee kon rijden en hij had zelfs zijn twee zonen meegenomen die op een Spint meereden. Mooi dat de jongere generatie aanhaakt! Het eerste deel van de rit ging volgens route maar de stad bleek op diverse plaatsen afgezet vanwege de skeelers die voorbij kwamen zodat het improviseren werd. Dat ging prima en we kwamen ook hier en daar net buiten de stad (bijvoorbeeld langs de Rotte) te rijden waar het erg mooi is. Er werd nog een groepsfoto gemaakt met alle Vespa’s op een rij. We stopten op het Noordplein voor een biertje en daarna ging een kleinere groep nog terug naar het eigentijdse restaurant Napoli aan de Meent waar we om 22.30 geheel in Italiaanse stijl nog aan de pasta en pizza gingen! Theo bedankt voor dit initiatief en het prima voorrijden. Een was een geweldig leuke en sfeervolle rit die we zeker in ons programma houden!

Jan Willem van Borselen

janwillem | Woensdag 20 Augustus 2014 - 22:07 pm

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze simpele vraag beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
Website: GraphicMix - CMS: Pivotx